2014. január 1., szerda

Csömör

 Az újév első napján Csömörre vezetett az utunk. A temető (Béke tér) mellett ingyenes parkolóhelyek vannak kialakítva. Elindultunk a temető oldalában, az Emlékmű közön, míg el nem értünk a Gloria Victis emlékműhöz. Az emlékműnél egy cica futkározott szájában egy falevéllel, nagyon cuki volt.:-) Sajnos a pillanatot nem tudtuk lefényképezni, már csak azt sikerült, mikor a cica megállt és lerakta maga elé az addig cipelt falevelet.






Ezt követően visszasétáltunk a temetőhöz és elindultunk lefele a település irányába, ahova több turistajelzés is vezet. A főútról hirtelen megpillantottuk a patak sétányt, nem messze a templomtól.
Elindultunk rajta.



A patak 2 oldalát családi házak övezik. Az egyik háznál megpillantottunk sok szép pipit és kakast.:-)




A patak mentén haladva nemsokára elérkeztünk egy tisztáshoz, melynek egyik oldalán játszótér, másik oldalán erdő van. Elindultunk felfele az erdős dombon a kálvária felé.


Utunkat keresztezte a sárga jelzés, ami egyenesen oda visz, mi nem arra mentünk, hanem jelzetlen úton, a krematórium mellett...
Útközben volt egy telep, ahol birkákat és kecskéket tartanak.



Nemsokára felértünk a kálváriához. Sajnos kilátás nincs onnan.


Majd a stációk mentén lementünk a faluba, a Gloria Victis emlékműnél kötöttünk ki, ahonnan már ismerjük a járást vissza a parkolóba.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése