2018. február 11., vasárnap

Mende

Az időjárás az utóbbi hetekben nem igazán kedvezett a kirándulásnak, de mivel most már igazán ki akartunk mozdulni otthonról, ezért egy Budapesthez közel eső kis települést, Mendét vettünk célba egy kis délelőtti sétára. A Polgármesteri hivatal előtt bőséges parkolóhely kínálatra leltünk, innen indultunk el felkutatni a mendei kőtojást. Mint az hamarosan kiderült, a vasútállomásnál lévő parkoló sokkal közelebb esett volna a kiruccanás célpontjához, de sebaj, így legalább sikerült valamicskét meghosszabbítani az amúgy nem túl hosszú útvonalat.


Mi tehát a Polgármestei hivataltól a főút melletti járdán elsétáltunk a vasútállomásig, ahol a zöld jelzésre rátérve elsőként egy fatelep mellett haladtunk el, majd a vasúti sín alatt az átjárón áthaladva a vasút túloldalán, az alábbi képen látható kis földúton folytattuk utunkat.


Az út pár száz méter múlva egy mezőre ért, ahol jobb oldalon a tisztás átellenes oldalán megpillantottuk a kőtojást a köré kiépített pihenővel.



Na, szóval így néz ki egy kőtojás. :-)



A kirándulás most csak eddig tartott, visszafordulván ugyanazon az úton jutunk el a vasútállomásra, amelyiken jöttünk. Az állomástól viszont lehetőség van egy másik úton elmenni a polgármesteri hivatalhoz, csak annyit kell tenni, hogy az aluljárón átmegyünk a Jászberényi útra, és azon sétálunk tovább. Az általunk megtett út az alábbi térképen látható (4,5 km).

2 megjegyzés:

  1. A kilátót is meg lehetett volna nézni az állomás melletti kicsi hegy tetején.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a hozzászólást. Jó gondolat amúgy, de amikor 2018-ban ottjártunk, még nem volt meg a kilátó. :-)

      Törlés