2015. január 17., szombat

Sötétvölgy (Szekszárdi-dombság)

Tegnap este az időjárás előrejelzés és a térkép hosszas elemzése után arra jutottunk, hogy a Szekszárd melletti Sötétvölgybe megyünk kirándulni. Jó döntésnek bizonyult, az idő csodálatos, tavasziasan meleg volt ezen a napon. 
A Sötétvölgybe látogatók 2 helyen is le tudnak parkolni: az egyik lehetőség a Sötétvölgyi horgásztó melletti parkoló, a másik pedig a tó mellett elhaladó aszfaltozott út végén, a gyerektábornál kialakított kisebb parkoló. A tó és a kilátó megtekintéséhez az előbbi, míg a völgyben kiránduláshoz az utóbbi használata javasolt. Lelkes kirándulók hagyják nyugodtan a tónál az autót, onnan kb. 2 km-es sétával elérhető a gyermektábor.
Mi először a gyerektábor környékén parkoltunk le, onnan jártuk be a Sötétvölgyi tanösvényt, körtúra keretében. A kék sáv, kék körtúra jelzésen kell menni. 


A tanösvény mentén szép, újszerű tájékoztató táblákba botlottunk.

Néhány virág is már nyílt.A Haramia-forrás szépen ki van építve.

A gyermektábor:


És a bejárt útvonal vörös színnel jelölve:


A tanösvény bejárását követően visszakocsikáztunk a tóhoz, ott parkoltunk le.A tótól a kék háromszög-piros körtúra jelzést követtük, a domboldalon álló kilátóhoz. Szép a kilátás a környező dombokra és a tóra.Az útvonal, sárgával jelölve:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése